Elmia förstärker

För att stärka sin position som en av Nord­ens viktigaste aktörer för mässor och mötes­platser inom industrisektorn har Elmia nu tagit ett tydligt steg i sin strategiska satsning. Sedan den 23 februari är Stefan Gustafsson Ledell ny sektorchef på Elmia.

Stefan Gustafsson Ledell kommer med en lång erfarenhet inom industrin, senast från en tjänst som forskningschef och vice VD för Swerea i Jönköping. Dessutom har han varit med och startat och drivit LIGHTer, som är en nationell branschöverskridande arena för lättviktsutveckling. LIGHTer syftar till att skapa en struktur för effektivisering av teknik- och kompetensutveckling, vilket skapar förutsättningar för hög konkurrenskraft.

Under Stefans ansvar hamnar bl.a mässan Elmia Subcontractor och de fem parallella mässorna Elmia Automation, Elmia Verktygsmaskiner, Elmia Plåt, Svets och Fogningsteknik och Polymer.
– Det är en oerhört intressant portfölj av mässor som uttryckligen satsar med affärer i fokus. Dessa kommer vi så klart att fortsätta utveckla samtidigt som vi måste följa industrins utveckling och utveckla nya koncept. Elmia har spetskompetens inom industrisektorn, vilken nu kompletteras med både mig och en ny VD. Förutom mitt industriella nätverk hoppas jag kunna bidra med ett framtidsperspektiv genom min bakgrund inom forskning och utveckling. Det finns en otroligt stor potential för svensk industris framtida utveckling och den ska vi vara med och bidra till, säger Stefan.

Elmia AB är ett av Nordens ledande mässföretag och arrangerar årligen olika mässor inom en rad affärsområden, inklusive konferenser, kongresser och event.


Nyheter


Hur ökar jag lönsamheten i produktionen

I Sverige är vi generellt sett väldigt duktiga på själva bearbetningsprocessen. Det finns ett högt produktionstekniskt kunnande kring hur vi

SVMFs artiklar i Svensk Verkstad under 2023

Här kan du hitta de artiklar som vi hittills har publicerat i Svensk Verkstad. 2023 Hur du säkerhetsställer kvaliteten i

Erfaren styrelseledamot åter ordförande i SVMF

Vikten av att vara med att bidra till SVMF fortsatta utveckling och dess betydelse för svensk industri är två av

Öka konkurrenskraften – optimera användningen av mätdata

Digital överföring av mätdata blir alltmer efterfrågat i takt med de ökade kraven på underleverantörer där exakt och tydlig mätning