Covid-19 information för företagare

Med anledning av Coronasituationen samlar SVMF relevant information till dig som företagare om exempelvis tillfälliga ändringar i lagar och regler, praktiska råd mm. Sidan uppdateras löpande.

Länkarna nedan leder till respektive organisations externa webbsida.

  • Verksamt.se Myndigheternas gemensamma webbplats för corona-relaterad information om bl.a. export och import, skatter och avgifter, arbetsbrist och uppsägning, finansiering och lån, tillfällig rabatt för hyreskostnader i utsatta branscher, nya regler vid sjukdom, rådgivning och stöd i din region eller kommun.
  • fplus Svenskt Näringslivs nyhetsbrev och företagsjour med bl.a. praktiska råd om hur du tar del av krispaketen eller ordnar lån till ditt företag..
  • Prevent Arbetsmiljöorganisation av Svenskt Näringsliv, LO och PTK. Bl.a. Checklistor för att undersöka smittrisker samt för handlingsplaner.
  • MSB:s arbete med anledning av coronaviruset. Här finns information från MSB och andra gällande hantering av det nya coronaviruset covid-19.
  • Regeringen För företagare med anledning av covid-19. Här finns samlad information till dig som är företagare om de åtgärder som regeringen vidtagit för att mildra virusutbrottets konsekvenser för jobb och företag i Sverige

Sidan uppdateras löpande.