Svensk Verkstad – Bäddat för en riktig supermässa

Idag invigdes Elmia Produktionsmässor. Svensk Verkstad tar tempen på några av utställarna och deras tankar kring framtidens produktion.

På tisdagen öppnade Elmia Produktionsmässor och nu har Elmias mässfolk tagit steget fullt ut och skapat en mässpalett som torde attrahera hela den svenska industrin.

Steg för steg har Elmia Produktionsmässor byggts ut och kompletterats med nya områden och de respektive mässorna har alla inte bara åtnjutit acceptans i de aktuella branscherna utan också i de flesta fall hyllats som klockrena mötesplatser där företag de facto gör affärer.

I år har inte bara Elmia Polymer fått komma in i sviten. Mässarrangören har dessutom skapat en helt ny mässa; Elmia 3D. Den ligger i tiden och dessutom är additiv tillverkning något som påverkar alla de övriga mässornas områden.

Läs mer om öppnandet av Elmia Produktionsmässor här 


Nyheter


Att köpa plåtdetaljerna från svenska underleverantörer har flera fördelar

– Det finns ett stort värde i att handla sina plåtbearbetade detaljer av svenska tillverkare. Det menar Per Selskog, vd

Skärteknikcentrum Sverige och SVMF blir starka samverkanspartners i kompetensförsörjningsfrågor

Industrin behöver en bredare och starkare bas för att synas tydligare i kommunikation med politiker och beslutfattare för branschens viktiga

Hur hittar vi rätt kompetens i branschen?

Matts Spångberg som är branschansvarig på SVMF diskutera detta ständigt heta ämne tillsammans med flera i branschen. Fördomar, jämtställdighet, hur

Hur kan svensk industri öka konkurrenskraften och säkra sin kompetensförsörjning?

Svensk industri har länge varit en viktig del av landets ekonomi, och dess betydelse kommer inte att minska. För att