SVMF och MTAS går samman

SVMF och MTAS har sedan ett antal år diskuterat ett närmare samarbete. På respektive föreningsmöte i december 2017 togs beslut om att uppdra respektive styrelse att utforma planer för ett sammangående som kan verkställas efter beslut på kommande föreningsmöten.

Styrelserna har nu lagt upp en plan som innebär att MTAS kommer att fusioneras in i SVMF den 1 januari 2019. Detta innebär att SVMF kommer att bli en starkare, bredare och kraftfullare förening.

För samarbetsparter såsom t.ex. mässor innebär det att de nu får en part att diskutera med, säger Hasse Heneby.

MTAS medlemsföretag tillverkar verktygsmaskiner och verktyg. SVMF medlemsföretag importerar verktygsmaskiner och verktyg.

SVMF och MTAS har idag medlemmar inom plåt och automation. MTAS har även medlemmar inom högskolor och akademier som associerade medlemmar. Organisationen kommer utöver detta att ha fokus på nya närliggande områden såsom kringutrustning och maskiner för additiv tillverkning i metall.

Våra medlemmar arbetar med samma produkter och inom samma produktområden. Det är helt naturligt att för framtiden hantera detta gemensamt, då vi berörs av samma standardiseringsfrågor och lagstiftningar, säger Chris Schmidt.

Kontaktpersoner:

Hasse Heneby, SVMF ordförande 070-735 79 02
hasse@standardmekano.se

Chris Schmidt, MTAS ordförande 070-769 24 64
chris.schmidt@whizcut.com

 

SVMF är branschorganisationen för importörer och leverantörer/tillverkare av verktygsmaskiner, plåtbearbetningsmaskiner, verktyg, test- och mätverktyg samt automation/robot i Sverige.

SVMF har 61 medlemmar. Medlemsföretagen omsätter cirka 4 miljarder kronor i Sverige.

MTAS, är en branschorganisation för svenska tillverkare av specialverktyg, verktyg och verktygsmaskiner.

MTAS har 16 medlemmar. Medlemsföretagen omsätter cirka 2 miljarder och säljer företrädesvis på export.

Läs pressmeddelandet om SVMF och MTAS här


Nyheter


Hur ökar jag lönsamheten i produktionen

I Sverige är vi generellt sett väldigt duktiga på själva bearbetningsprocessen. Det finns ett högt produktionstekniskt kunnande kring hur vi

SVMFs artiklar i Svensk Verkstad under 2023

Här kan du hitta de artiklar som vi hittills har publicerat i Svensk Verkstad. 2023 Hur du säkerhetsställer kvaliteten i

Erfaren styrelseledamot åter ordförande i SVMF

Vikten av att vara med att bidra till SVMF fortsatta utveckling och dess betydelse för svensk industri är två av

Öka konkurrenskraften – optimera användningen av mätdata

Digital överföring av mätdata blir alltmer efterfrågat i takt med de ökade kraven på underleverantörer där exakt och tydlig mätning