SVMF förvärvar del av Svenska Automationsgruppen

SVMF köper 50% i Svenska Automationsgruppen Service AB (SAG) av Transmissionsgruppen (TGS). Köpet är ett viktigt steg mot att samla aktörer inom den svenska tillverkande industrin i ett gemensamt samarbete.

– Konkret innebär samarbetet att SAG kan, med två stabila ägare, stärka genomförandet av Elmia Automation, där SAG är avtalspart. Vi behöver en bredare och starkare bas för att industrin ska synas tydligare i kommunikation med politiker och beslutfattare. Det här är ett bra första steg för att samla branschen och aktivt lägga mer resurser på att utveckla och stärka konkurrenskraften hos industrin och våra medlemmar, säger Ulf Helles, ordförande SAG.
SVMF och TGS får med samarbetet en starkare profilering inom automation, vilket redan idag är ett av föreningens områden, samt en starkare röst för innovativ tillverkning i Sverige.

– SVMF växer som branschorganisation genom affären och blir mer nytänkande och representativ för industrin. Vi ska driva frågor som kompetensförsörjning och nästa generations branschöverskridande projekt tillsammans med andra branschföreningar, Teknikföretagens Branschgrupper samt Teknikföretagen, säger Tomas Berg, ordförande i SVMF.

– TGS får genom affären en stark partner inom automation. Tillsammans kan vi fortsätta utveckla Elmia Automation och ELMIA produktionsmässor, säger Manne Seifter, ordförande i TGS.

Kontaktpersoner:
Tomas Berg, SVMF, ordförande, 0702-171 157, tomas.berg@se.schunk
Matts Spångberg, SVMF, vd, 0730-783 072, matts.spangberg@tebab.se
Ulf Helles, SAG, ordförande, 0706-838 408, ulf.helles@piab.com
Manne Seifter, TGS, ordförande, 0769-484 500, info@transmissionsgruppen.se

Läs pressmeddelandet här


Nyheter


Hur ökar jag lönsamheten i produktionen

I Sverige är vi generellt sett väldigt duktiga på själva bearbetningsprocessen. Det finns ett högt produktionstekniskt kunnande kring hur vi

SVMFs artiklar i Svensk Verkstad under 2023

Här kan du hitta de artiklar som vi hittills har publicerat i Svensk Verkstad. 2023 Hur du säkerhetsställer kvaliteten i

Erfaren styrelseledamot åter ordförande i SVMF

Vikten av att vara med att bidra till SVMF fortsatta utveckling och dess betydelse för svensk industri är två av

Öka konkurrenskraften – optimera användningen av mätdata

Digital överföring av mätdata blir alltmer efterfrågat i takt med de ökade kraven på underleverantörer där exakt och tydlig mätning